HOME OVER DOLFIJNEN ORKA MORGAN ECHT WAAR! DOLFINARIUM WAT KUN JIJ DOEN?

Wist je dat dolfijnen.....


... en ook walvissen, soms met zijn allen op de stranden of rotsen stranden?
We weten nog niet precies hoe dat komt. Dolfijnen zijn immers heel slim en het lijkt dom om het strand op te zwemmen. We weten inmiddels al wel dat het door schepen kan komen die in zee naar olie en gas zoeken met behulp van sonarapparatuur. Ook marine- en vissersschepen gebruiken sonarapparatuur.

Het lawaai van sonarapparatuur moet voor dolfijnen oorverdovend en angstig zijn onder water. Het gehoor van dolfijnen kan door sonar ernstig beschadigen, vaak gaan de dieren zelfs dood. Er zijn dieren gevonden waarbij bloed uit de oren kwam. Na onderzoek bleek dat dit door sonarapparatuur van schepen kwam.

Sommigen denken dat het stranden ook kan worden veroorzaakt door het ingewikkelde navigatiesysteem dat dolfijnen (en sommige andere diersoorten) bezitten. Met behulp van dat navigatiesysteem weten zij precies waar zij zijn en hoe zij thuis moeten komen.

Als je bijvoorbeeld een duif uit Amsterdam loslaat in Antwerpen (Belgiƫ), dan vindt hij de weg terug naar huis, ook al is hij nooit eerder in Belgiƫ geweest.

In het volgende filmpje zie je heel veel dolfijnen het strand op zwemmen, maar gelukkig loopt het deze keer goed af. Kijk maar eens wat er gebeurt!www.seafirst.nl
www.dolfijneninzee.nl
Contact: info@dolfijneninzee.nl
Copyright: Sitewise Webmedia