HOME OVER DOLFIJNEN ORKA MORGAN ECHT WAAR! DOLFINARIUM WAT KUN JIJ DOEN?

Meester Chris is een beetje verliefd op dolfijnen


Mijn naam is meester Chris en ik ben een beetje verliefd op dolfijnen. Best wel raar, maar ik zal je vertellen hoe dat is gekomen.

Een paar jaar geleden heb ik een tijdje niet op een school, maar op een schip gewerkt. Samen met andere dierenvrienden ging ik walvissen beschermen bij Antarctica, de Zuidpool. De reis op het schip kan ik me nog goed herinneren. Varen op de grote, grote zee. Dagenlang zag ik niets anders dan de grijze golven en de blauwe lucht. Best wel saai als dat zo lang duurt. Maar op een dag, toen ik achter op het schip het dek aan het schoonmaken was, hoorde ik een paar andere bemanningsleden schreeuwen. Ik dacht dat er iets ergs gebeurd was! Snel rende ik naar ze toe. Ik zag mensen op hun buik liggen. Ze keken over de rand van het schip. Ik was bang dat er iemand in het water was gevallen. Maar… wat raar! Ze klonken juist erg blij. Ze lachten en riepen: “Wauw, daar is er nog een! Jahoe!” Je snapt dat ik razend nieuwsgierig werd. Wat was er toch te zien? Snel ging ik ook op mijn buik liggen en kroop langzaam naar de rand van het schip. Ik was er bijna en net toen ik over het randje kon kijken, sprong een prachtige dolfijn vlak voor mijn neus door de lucht. Ze was zo mooi dat ik niet eens schrok. Haar glimmende huid, haar lachende ogen, haar sierlijke sprong in het water. Het was de eerste keer dat ik een dolfijn in het echt heb gezien. En het was fantastisch! Die dag zwommen er nog veel meer dolfijnen mee met ons schip. Urenlang heb ik op het dek gelegen en naar die prachtige dieren gekeken.

Na de reis ben ik weer op een school gaan werken en altijd vertel ik mijn klas over deze bijzondere dieren. Veel kinderen houden spreekbeurten over dolfijnen en elke keer denk ik dan weer even terug aan de dag dat ik op mijn buik lag en voor het eerst een dolfijn zag. Het maakt me verdrietig als ik hoor en zie wat voor verschrikkelijks er gebeurt met dolfijnen die in gevangenschap leven. Ik ben dan ook heel blij met dit boekje. Hopelijk krijgen alle dolfijnen een kans op leven in vrijheid, op de plek waar ze thuis horen. Houd daarom maar snel een spreekbeurt over dolfijnen, zodat veel mensen te weten komen wat jij nu weet.

Veel succes!
Groetjes,

Meester Chris

www.seafirst.nl
www.dolfijneninzee.nl
Contact: info@dolfijneninzee.nl
Copyright: Sitewise Webmedia