HOME OVER DOLFIJNEN ORKA MORGAN ECHT WAAR! DOLFINARIUM WAT KUN JIJ DOEN?

Kan orka Morgan nog worden vrijgelaten?


Orkaleeftijden kun je vergelijken met die van mensen. Het Dolfinarium heeft de leeftijd van Morgan helemaal verkeerd ingeschat. Morgan was geen anderhalf toen zij gevonden werd, maar al een jaar of 4, toen zij haar moeder kwijt raakte. Dit betekent dat Morgan niet meer afhankelijk was van moedermelk en wel degelijk vis kon eten. Dit betekent ook dat Morgan zelfstandig levende vis heeft gevangen tijdens haar jeugd in zee. En waarschijnlijk weet ze nog steeds hoe dat moet, als zij maar weer een beetje kan oefenen. Dat is nu bijna 4 jaar geleden. Morgan is dus nu ongeveer 8 jaar oud.

Leeftijd is geen goede reden voor het wel of niet terugzetten in de natuur. Onderzoekers denken zelfs dat ook Lolita, geboren in 1967 en nu 47 jaar oud (wat voor een orka in gevangenschap oud is), nog terug naar zee kan. Lolita is bij haar moeder uit de zee weggehaald toen zij ongeveer 3 jaar was. Onderzoekers denken dat Lolita en haar moeder elkaar zullen herkennen en blij zullen zijn elkaar na zoveel jaren eindelijk weer te zien. De directeur van het park wil Lolita echter niet vrijlaten, zelfs niet toen rijke mensen hem heel veel geld hiervoor boden. Dat is, omdat Lolita met haar optredens ieder jaar heel veel geld verdient voor de directeur. De familie van Lolita wordt regelmatig gezien, dus de kans is groot dat zij weer samen kunnen zijn. Lolita leeft al bijna haar hele leven eenzaam in een klein bad. Net als bij Morgan zijn er gelukkig mensen die Lolita vrij proberen te krijgen. Ook zij zijn naar de rechter gestapt en het proces is nog niet afgelopen.

Moederorka's en hun dochters blijven meestal hun hele leven samen met oma's, tantes en nichtjes en hebben een hechte band. Het zou mooi zijn als Morgan weer gewoon orka mag zijn tussen haar familieleden en in vrijheid mag leven.

Dankzij de orkadeskundigen weten we tot welke groep orka's Morgan behoort. Deze orka's komen ieder seizoen terug naar de fjorden in Noorwegen om op haring te jagen, zoals je hiernaast ziet. Doordat gedurende vele jaren allerlei gegevens zijn verzameld, is de familie van Morgan opgespoord en kunnen wij ervoor zorgen dat zij elkaar weer ontmoeten. De deskundigen zijn er zeker van dat Morgan en haar moeder elkaar direct zullen herkennen.

Er zijn mensen die al meer dan 30 jaar lolita vrij proberen te krijgen

www.seafirst.nl
www.dolfijneninzee.nl
Contact: info@dolfijneninzee.nl
Copyright: Sitewise Webmedia