HOME OVER DOLFIJNEN ORKA MORGAN ECHT WAAR! DOLFINARIUM WAT KUN JIJ DOEN?

Hondje gered door dolfijn?


In films wordt natuurlijk vaak veel overdreven. In dit stukje film zie je hoe een hondje zogenaamd per ongeluk in het water valt vanaf een boot. De filmbeelden zijn zo aan elkaar geplakt, dat het lijkt of het hondje vervolgens wordt gered door een dolfijn. Om dit te kunnen doen hebben ze heel veel getraind met de dolfijn en het hondje.

De dolfijn is door mensen getraind. Door het geven van eten, meestal vis, krijgen de mensen uiteindelijk voor elkaar dat de dolfijn de hond op zijn rug meeneemt. Hier zitten heel veel uren, zo niet weken training in voordat dit lukt. Als de dolfijn het niet goed doet, krijgt hij geen eten. Zo lukt het veel mensen de dieren dingen te laten doen die zij eigenlijk normaal nooit zouden doen.

Als je er goed over na denkt, is dat heel gemeen. Zeker als het alleen maar is om een film te maken, of een dolfijnenshow te laten zien zoals in een dolfinarium.

Voor de hond was het ook niet zo leuk dit te moeten doen. Dat kun je aan zijn houding zien. Op een dolfijn zitten in het water is heel onnatuurlijk voor de hond. De hond doet het, omdat het van hem gevraagd wordt. Dommige honden luisteren nou eenmaal goed, ook als zij iets niet fijn of zelfs eng vinden.Je moet niet altijd geloven wat je ziet!

www.seafirst.nl
www.dolfijneninzee.nl
Contact: info@dolfijneninzee.nl
Copyright: Sitewise Webmedia